Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Prišel je zimski čas, to je čas veselja, radosti in pričakovanj. Pravijo, da se v majhnih stvareh skrivata zadovoljstvo in hvaležnost. Vse to so vrednote, ki jih živimo. Tudi palček Pomagalček je poskrbel za majhno stvar, s katero vas želi, dragi otroci, obdariti. Zato prisluhnite kratki zgodbici z naslovom Čebelar Tonček, katere avtorica je Anica Kajba.

Dragi otroci, verjamem, da vam je po ogledu zadišalo, da bi se tudi vi posladkali z mehkimi medenjaki. Zavihajte rokave in skupaj s starši izdelajte slastne medenjake. Palček Pomagalček zelo rad pomaga in vam v ta namen pošilja recept z željo, da naj v teh zimskih dneh v krogu družine zadiši po praznikih.

Mehki medenjaki

Sestavine:

550 g pirine moke

150 g masla

2 žlički sode bikarbone

2 jajci

200 g medu

2 žlički cimeta

oreščki – lešniki ali orehi za okrasitev

 

Postopek:

V posodi najprej zmešamo suhe sestavine: moko, cimet in sodo bikarbono.
Nato dodamo še maslo, jajca in tekoči med ter vse skupaj dobro pregnetemo. Maso lahko pustimo v posodi in jo samo pokrijemo s folijo, ali pa jo zavijemo v folijo, in postavimo v hladilnik počivat za 1 uro, lahko tudi za dalj časa. Po 1 uri prižgemo pečico na 200° C. Nato na pekač položimo peki papir. Z rokami oblikujemo manjše kroglice in jih malo potlačimo ter postavimo v pekač. Po želji dodamo oreščke, lešnike ali orehe. Medenjaki naj ne bodo naloženi preveč skupaj, saj se med peko rahlo povečajo. Pekač z medenjaki postavimo v ogreto pečico in pečemo  10 minut. Postrežemo jih lahko takoj. V posodi medenjaki zdržijo dolgo in ostanejo mehki ves čas. Je pa res, da pri nas doma nikoli ne zdržijo dolgo, ker jih prej pojemo. Pa dober tek!

 

Pripravili: Anica Kajba, Barbara Guzej

(Skupno 494 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost